Featured post

BUKU PENGURUSAN DIRI PENDIDIKAN KHAS

BUKU PENGURUSAN DIRI PENDIDIKAN KHAS SEKOLAH MENENGAH BAB 1.0       MENGURUS DIRI                      1.1    Pengurus diri da...

Tuesday, 23 August 2016

MENYEDIA DAN MENGEPEK MAKANAN 4.1.2 (b) PERANGGU MEJA

4.2 PERALATAN MENGHIDANG

4.2.2 (b) PERANGGU MEJA



Pada akhir pelajaran, murid akan berupaya:

i. Menyusun peranggu meja mengikut jenis hidangan
   sama ada :
   a)  sajian cina
   b)  sajian india
   c)sajian melayu
   d) sajian barat

   atau mengikut masa hidangan
   a) sarapan pagi (breakfast)
   b) minum/kudapan  pagi (brunch)
   c) makan tengahari ( lunch)
   d) minum/kudapan  petang (high tea)
   e) makan malam (dinner)
   f) minum malam (supper)
....................................................................................................................................................

No comments:

Post a Comment