Featured post

BUKU PENGURUSAN DIRI PENDIDIKAN KHAS

BUKU PENGURUSAN DIRI PENDIDIKAN KHAS SEKOLAH MENENGAH BAB 1.0       MENGURUS DIRI                      1.1    Pengurus diri da...

Monday, 29 August 2016

4.3 HASIL MASAKAN

MENGEPEK DAN MENGHIDANG MAKANAN

4.3  HASIL MASAKAN

Pada akhir pelajaran, murid berupaya:

4.3.1 Menghias makanan mengikut kesesuaian.
4.3.2 Menghidang makanan mengikut kesesuaian.
4.3.3 Menilai hasil masakan sendiri.

.....................................................................................................................

Setelah  menghasilkan makanan, perkara yang perlu diambil perhatian ialah:

i.  Hiasan makanan
ii. Hidangan makanan

Begi meningkatkan dan mengekalkan mutu persembahan masakan, penilaian
perlu dibuat sama ada penilaian kendiri mahupu  penilaian pakar.






No comments:

Post a Comment