MENGEPEK DAN MENGHIDANG MAKANAN
4.3 HASIL MASAKAN
Pada akhir pelajaran, murid berupaya:
4.3.1 Menghias makanan mengikut kesesuaian.
4.3.2 Menghidang makanan mengikut kesesuaian.
4.3.3 Menilai hasil masakan sendiri.
.....................................................................................................................
Setelah menghasilkan makanan, perkara yang perlu diambil perhatian ialah:
i. Hiasan makanan
ii. Hidangan makanan
Begi meningkatkan dan mengekalkan mutu persembahan masakan, penilaian
perlu dibuat sama ada penilaian kendiri mahupu penilaian pakar.
4.3 HASIL MASAKAN
Pada akhir pelajaran, murid berupaya:
4.3.1 Menghias makanan mengikut kesesuaian.
4.3.2 Menghidang makanan mengikut kesesuaian.
4.3.3 Menilai hasil masakan sendiri.
.....................................................................................................................
Setelah menghasilkan makanan, perkara yang perlu diambil perhatian ialah:
i. Hiasan makanan
ii. Hidangan makanan
Begi meningkatkan dan mengekalkan mutu persembahan masakan, penilaian
perlu dibuat sama ada penilaian kendiri mahupu penilaian pakar.
No comments:
Post a Comment