MENYEDIA DAN MENGEPEK MAKANAN
4.1 PERALATAN DAPUR
Murid berupaya :
4.1.1 Menyatakan peralatan memasak.
4.1. 2 Menyatakan peralatan menghidang.
4.1. 3 Menyatakan peralatan berteknologi di dapur.
4.1. 4 Memilih, menggunakan, membersih dan menyimpan peralatan memasak
4.1. 5 Memilih, menggunakan, membersih dan menyimpan peralatan menghidang.
4.1. 6 Memilih, menggunakan, membersih dan menyimpan peralatan berteknologi.
.....................................................................................................................................
44.1.1 PERALATAN MEMASAK
Penyediaan alatan memasak haruslah bergantung kepada kaedah memasak iaitu:
i. Menggoreng
ii. Mereneh
iii. Mencelur
iv. Mengukus
v. Membakar
vi. Merebus
vii.Memanggang
4.1 PERALATAN DAPUR
Murid berupaya :
4.1.1 Menyatakan peralatan memasak.
4.1. 2 Menyatakan peralatan menghidang.
4.1. 3 Menyatakan peralatan berteknologi di dapur.
4.1. 4 Memilih, menggunakan, membersih dan menyimpan peralatan memasak
4.1. 5 Memilih, menggunakan, membersih dan menyimpan peralatan menghidang.
4.1. 6 Memilih, menggunakan, membersih dan menyimpan peralatan berteknologi.
.....................................................................................................................................
44.1.1 PERALATAN MEMASAK
Penyediaan alatan memasak haruslah bergantung kepada kaedah memasak iaitu:
i. Menggoreng
ii. Mereneh
iii. Mencelur
iv. Mengukus
v. Membakar
vi. Merebus
vii.Memanggang
No comments:
Post a Comment